• Seger i cupen

Toyota Cup och Norrahammars IK på besök. Det var mössa på för publiken då det var ett väldigt kylslaget Slätten. Det blev en rivstart på matchen där vi tog tag i taktpinnen direkt. 1-0 kommer redan i minut 5. Ett fint anfall där Noah spelar Jimmy som behärskat sätter ledningen. Bara minuter senare kommer vi på högerkanten. Damion spelar in till Noah som kan prickskjuta upp i krysset. Efter 15 min så hittar Oscar fram till Jimmy och 3-0. Vi fortsätter sedan att ha bra kontroll på matchen. Men på en av få chanser kan NIK reducera till 3-1 efter halvtimmen. En riktigt bra första halvlek där vi dock släpper in NIK i slutet. I början på andra andra är vi inte helt på tårna. Efter några minuter vinner NIK boll högt i plan och kan reducera till 3-2. Det är sedan bortalaget som får styra spelet lite väl mycket utan att vi släpper till några klara chanser mot oss. I en omställning med kvarten kvar så hittar Noah till Jimmy i djupet och behärskat mål nr 3 för dagen och 4-2 på tavlan. Bortalaget får sedan in 4-3 med 8 min kvar. Det är dock aldrig nära kvittering. Vi tar en skön cupseger mycket tack vare en riktigt bra första halvtimme då vi har ett variationsrikt anfallsspel. Tävlingsmatch så blir det årets första bollutdelning. Jimmy Lindberg 3 mål och väldigt delaktig i spelet. Noah Appelberg Fina framspelningar och en balja i krysset. Hårt jobb matchen igenom. Zack Tärnhamn Fint jobb på kanten. Nästa helg väntar dubbla matcher. Lördag mot Vista U hemma och söndag mot Torpa FF borta i cupen. Fotboll Herr för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Första matchen för Dam

Det är äntligen dags för damerna att spela sin första träningsmatch. Det ska bli riktigt kul att komma igång med matcher. Kombilaget Mariebo IK-IF Haga kommer till Slätten för söndagsmatch. Söndag kl 11 Habo IF - Mariebo/Haga Välkomna Habo IF för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Cupspelet drar igång på lördag

På lördag är det dags att dra igång årets Toyota Cup. Första matchen så kommer seriekollegan Norrahammars IK på besök till Slätten. Vi är fortfarande i förberedelserna inför seriespelet så det är kul när det nu blir årets första tävlingsmatch. NIK mötte vi i förra årets serie och då blev det kryss hemma och seger borta. Så det gäller att gå ut med rätt inställning om det ska bli några poäng. Övriga lag som vi ställs mot i gruppen är Torpa FF (borta) och Forserums iF (hemma). Lördag kl 11,45 Habo IF - NIK Välkomna Habo IF 7 mar 0kommentarer
  • Informationsträff inför uppstart pojkar/flickor födda 2018

Äntligen! Sommaren kommer snabbare än man tror och vi vill bjuda in pojkar och flickor födda 2018 att spela fotboll med oss i Habo IF. Du som förälder till barn födda 2018 är välkommen att delta på en informationsträff där vi går igenom uppstarten för era barn. Datum: Onsdagen 13 mars kl. 19.00 Plats: Svenska Kyrkan (st Johannes) Anmälan: Ingen anmälan behövs Vill ni redan nu anmäla ert barn till träningsgrupperna Pojkar 2018 (P18) och Flickor 2018 (F18) gör ni det här: https://www.haboif.se/Member Har du frågor? maila kansli@haboif.se Habo IF 5 mar 0kommentarer
  • Bra insats i Tenhult

Under fredagskvällen så drog U-laget till Tenhult för match mot TIF. Lite smådugg och mycket energi i luften, en skön fotbollskväll. Det blev en underhållande match med flera fina spelsekvenser. . Spelet böljar en del fram och tillbaka utan de heta målchanserna under första halvlek. Vi kommer fram i en del farliga lägen. Det är ändå hemmalaget som tar ledningen med ett snyggt skott i krysset alldeles i slutet. I andra får vi tag i spelet direkt. Bara minuten in blir nyinsatte Lage nerriven och straff. Det blir dock inget mål då målvakten räddar fint. Vi fortsätter att skapa bra chanser och vinner snabbt tillbaka bollen när vi tappat den. Vi hittar rätt i vår press och vi är jobbiga att möta. 20 min in så får Lage fram den till Hilding som säkert trycker dit den och 1-1. En stund senare gör hemmalaget 2-1 på en retur. Så nytt underläge trots att vi spelar väldigt bra. I 89 min får vi utdelning då Ludde spelar snyggt till Hilding som sätter sitt andra och 2-2. Som också blir slutresultatet. Vi gör över 90 min en bra match. Vi rättade till några saker i paus som föll väl ut och spelar bra fotboll. Hela laget ska ha beröm för en väl genomförd match. Vi kämpar och sliter och släpper till få chanser bakåt. Kul att se de unga killarna komma in och ta för sig bra. På bilden ser vi från vänster: Lage Z som gjorde debut. Melwin H som också debuterade. Samt tvåmålsskytten Hilding R. Fotboll Herr 2 mar 0kommentarer
  • Sommarens roligaste fotbollsskolor!

I år erbjuder Habo IF två fotbollsskolor: Habo IF Fotbollsskola När: 17-19 Juni (v. 25) Tid: 9-15 Vad ingår: T-shirt, lunch, frukt och en massa rolig träning Kostnad: 700 kr (Meddela storlek på t-shirt vid beställning) Vid frågor kontakta kansli@haboif.se Anmäl er här Coerver Fotbollsskola I samarbete med Coerver erbjuder vi under vecka 26 Fotbollsskola för pojkar och flickor födda 2011-2014. Läs med och anmäl er via den här länken: https://coerver.se/product/habo-if-sommarfotbollsskola-2 Välkomna med er anmälan! Habo IF Habo IF 29 feb 0kommentarer
  • Dubbla matcher avklarade

Vi har nu haft dubbla matcher på kort tid. Vi börjar med gårdagens match mot Ekedalens SK. I första halvleken är det vi som håller i taktpinnen och spelar väldigt bra fotboll och vi som även skapar de farligaste chanserna och har flera bud på ledningsmålet. Matchen igenom är det två lag som vill spela boll. Vi har en nick i ribban tidigt i matchen efter hörna. Våran ledning till 1-0 kommer i 38min. Noah slår hörnan och Dominik kan skarva in den. I andra så jämnar det ut sig mer i spelet. 10 min in kommer 1-1 och strax efter så är det nära bortaledning. Vi jobbar på och får tag i spelet igen och kan göra 2-1 i slutet. Fint anfall där Emil gör ett bra förarbete och Samuel kan näta. Sett till hela matchen en rättvis seger. En underhållande match där vi har flera fina anfall genom alla lagdelar och där vi även vill lyfta domartrion med Lagrell i spetsen för en bra insats. Lördagens match mot Mariebo hade två ”ansikten”. I första får vi inte till det och har svårt att få tag i spelet. MIK kom ut med hög press och även om de inte skapar massor med chanser så kan de göra 1-0 i 20 min och sedan 2-0 på straff i 43min. I andra får vi en bättre balans i laget och får tag i spelet mycket bättre. Kvarten in spelar Jonathan i djupet och Jimmy vinner sin kamp och sätter 2-1. Vi jagar sedan en kvittering. Har några bra lägen men 3-1 kommer sedan med 10 kvar. MIK bättre i första och vi tar tag i det i andra halvlek och spelar stundtals riktigt bra. Ett spel som vi tog med oss in till Ekedalen matchen. Näst på tur Tenhult på fredag. Fotboll Herr 28 feb 0kommentarer